Vragen?

+32 11 79 93 70

Provincie Limburg

2A - Algemene vorming

2de jaar (ASO)

Voor wie?

Je hebt een verslag OV4 type 3 of type 9.

Wat houdt de richting in?

In deze richting bestudeer je de hedendaagse samenleving vanuit verschillende invalshoeken. Het accent ligt op de vakken Nederlands, Frans en wiskunde. Je hebt een brede belangstelling voor zowel talen als wetenschappen en wiskunde. Je wil een uitdaging op theoretisch vlak en regelmatig en veel studeren schrikt je niet af.

 

 

STEM-Wetenschappen

Theoriegericht

  • Ben je geïnteresseerd in dingen maken en uittesten? Ga je graag op zoek naar een wetenschappelijke verklaring of wil je graag programmeren? Dan wil je ongetwijfeld weten wat STEM-wetenschappen allemaal voor jou in petto heeft. STEM neemt jou mee in een ontdekkingstocht door een wereld van wetenschappen, wiskunde en techniek.

Moderne talen en Wetenschappen

  • De basisoptie “moderne talen en wetenschappen” is een voorbereiding op een studierichting in de 2de graad ASO. Hier ligt het accent op wetenschappen, talen (Nederlands, Frans en Engels) en wiskunde.
  • In het deel “wetenschappen” proef je van chemie, biologie en fysica. Je experimenteert, onderzoekt en leert hoe je de resultaten op een correcte manier, met het gebruik van ICT, kunt tonen.
  • In het deel “moderne talen” word je vaardiger in verschillende talen. Je oefent algemene vaardigheden in het Nederlands, Frans en Engels. Je gaat op zoek naar overeenkomsten en verschillen tussen talen. Je leert je creatief uit te drukken en geniet van taal in al zijn vormen.

Economie en organisatie

  • De basisoptie “economie en organisatie” is een voorbereiding op een studierichting in de 2de graad ASO of TSO. Als je kiest voor deze basisoptie moet je belangstelling hebben voor economie, het bedrijfsleven en de verkoopsector.
  • Je werkt een project uit waarin je leert hoe het voelt om zelf ondernemer te zijn. Je verliest de rol die de overheid speelt bij dit alles niet uit het oog? Tot slot leer je hoe ICT jou kan helpen bij het economisch denken.

Vak

Aantal uren

Basisvakken

Nederlands

4

Frans

4

Engels

1

Wiskunde

4

Mens en samenleving

1

ICT

1

Geschiedenis

2

Aardrijkskunde

1

Levensbeschouwing

2

Lichamelijke opvoeding

2

Muziek

1

Beeld

1

Soemma

1

Flex-uur

1

Natuurwetenschappen

2

Techniek

2

Projecten

5

STEM-Wetenschappen

Moderne talen en Wetenschappen

Economie en organisatie