Vragen?

+32 11 79 93 70

Provincie Limburg

Basis Horeca

3de jaar

Voor wie?

Je weet wie je bent en dat een beroep leren belangrijk is. We gaan nu een beetje verder kijken in de ruimere omgeving zodat je daar je plaats kan vinden.
Na je keuze in het kennismakingsjaar, leer je nu alles over het beroep in de Horeca

Opbouw

  • Elk jaar ga je iets dieper in op de leerstof.
  • De toestellen worden groter.
  • De hoeveelheden worden groter.
  • De gerechten worden complexer.

Wat leer je over veiligheid?

  • Je leert veilig werken in de keuken.
  • Je leert de regels om veilig voedsel te bereiden.
  • Je leert voedsel labelen.
  • Je krijgt EHBO-les.

Wat leer je over jezelf?

  • Je leert talenten kennen.
  • Je leert hoe je kan functioneren in de maatschappij en in een bedrijf.

Extra troef!

Attest HACCP

  • Tijdens het volgen van de lessen maak je uitgebreid kennis met HACCP. Hierdoor weet je alles over voedselbereiding, veiligheid en hygiëne in een grootkeuken.

Welke vaardigheden leer je?

  • Groeten wassen en snijden.
  • Koken: soep, broodjes maken ...
  • Grootkeukentoestellen gebruiken: oven, steamer, koelcel, grote mixer...
  • Afwassen en onderhoudstaken.
  • Elk jaar verhoogt het werktempo.

Wat leer je over leren?

  • Je leert werken volgens een stappenplan.
  • Je leert zelfstandig werken.

Waar kan je aan het werk?

  • Ziekenhuiskeukens.
  • Keukens rusthuizen.
  • Bedrijfsrestaurant.
  • Cateringbedrijven.
  • Hotels en restaurants.
  • ....

Lessentabel

Aantal uren

Sociale vorming

8

Levensbeschouwing

2

Sport

3

Grootkeukenmedewerker

19