Voor wie?
Volgende leerlingen kunnen zich inschrijven met type BA , type 3 en type 9.
Opbouw
- Elk jaar ga je iets dieper in op de leerstof.
- De toestellen worden groter.
- De hoeveelheden worden groter.
- De gerechten worden complexer.
Welke vaardigheden leer je?
- Groeten wassen en snijden.
- Koken: soep, broodjes maken ...
- Grootkeukentoestellen gebruiken: oven, steamer, koelcel, grote mixer...
- Afwassen en onderhoudstaken.
- Elk jaar verhoogt het werktempo.
Wat leer je over veiligheid?
- Je leert veilig werken in de keuken.
- Je leert de regels om veilig voedsel te bereiden.
- Je leert voedsel labelen.
- Je krijgt EHBO-les.
Wat leer je over leren?
- Je leert werken volgens een stappenplan.
- Je leert zelfstandig werken.
Wat leer je over jezelf?
- Je leert talenten kennen.
- Je leert hoe je kan functioneren in de maatschappij en in een bedrijf.
Waar kan je aan het werk?
- Ziekenhuiskeukens.
- Keukens rusthuizen.
- Bedrijfsrestaurant.
- Cateringbedrijven.
- Hotels en restaurants.
- ....
Lessentabel |
Aantal uren |
Sociale vorming |
6 |
Levensbeschouwing |
2 |
Sport |
2 |
Praktijklessen Horeca |
22 |
Stages |
3 weken |