Vragen?

+32 11 79 93 70

Provincie Limburg

Grootkeukenmedewerker

5de jaar (BSO)

Opbouw

  • Elk jaar ga je iets dieper in op de leerstof.
  • De toestellen worden groter.
  • De hoeveelheden worden groter.
  • De gerechten worden complexer.

Welke vaardigheden leer je?

  • Groeten wassen en snijden.
  • Koken: soep, broodjes maken ...
  • Grootkeukentoestellen gebruiken: oven, steamer, koelcel, grote mixer...
  • Afwassen en onderhoudstaken.
  • Elk jaar verhoogt het werktempo.

Wat leer je over veiligheid?

  • Je leert veilig werken in de keuken.
  • Je leert de regels om veilig voedsel te bereiden.
  • Je leert voedsel labelen.
  • Je krijgt EHBO-les.

Wat leer je over leren?

  • Je leert werken volgens een stappenplan.
  • Je leert zelfstandig werken.

Wat leer je over jezelf?

  • Je leert talenten kennen.
  • Je leert hoe je kan functioneren in de maatschappij en in een bedrijf.

Waar kan je aan het werk?

  • Ziekenhuiskeukens.
  • Keukens rusthuizen.
  • Bedrijfsrestaurant.
  • Cateringbedrijven.
  • Hotels en restaurants.
  • ....

Lessentabel

Aantal uren

Sociale vorming

6

Levensbeschouwing

2

Sport

2

Grootkeukenmedewerker

22